Czym charakteryzują się Multicrackery?

Tradycyjne młyny młotkowe zużywają około 8-10 KW mocy na jedną tonę produktu. Rewolucyjna opatentowana metoda Multicracker, oparta na rozdrabnianiu surowca za pomocą specjalnych dysków, pozwala zmniejszyć zapotrzebowanie mocy do 1 KW na tonę. A to jeszcze nie wszystko!

Jak działa Multicracker?

W tradycyjnych młynach młotkowych surowiec jest uderzany i rozcierany o sita,  a większa część energii zamieniona jest w ciepło. W technologii Multicracker,  w której wykorzystano innowacyjne podejście do sposobu rozdrabniania w technologii, polegające na precyzyjnym cięciu surowców, udało się zmniejszyć zużycie energii o 80%. A to jeszcze nie wszystko. Muticrackery stosunkowo rzadko wymagają serwisu – dopiero po rozdrobnieniu około 20-30 ton surowca. Również koszta podstawowych części do rozdrabniaczy dyskowych do zbóż nie są duże. Co więcej, surowiec potraktowany technologią Multicracker, ma małą ilość frakcji pylistych. Nie nagrzewa się on w procesie mielenia i nie wchłania wilgoci z otoczenia, a, co za tym idzie, nie pleśnieje.  

Kto powinien skorzystać z rozdrabniaczy do zbóż dyskowych Multicracker?

Rozdrabniacze do zbóż dyskowych Multicracker są urządzeniami przeznaczonymi głównie dla rolników i hodowców zwierząt, którzy chcą przygotować pasze dla swojego inwentarza w sposób efektywny i oszczędny. Co ważne, z tej technologii mogą skorzystać zarówno małe, jak i duże gospodarstwa. Młyny Multicracker są dostępne w różnych modelach, dzięki czemu każdy hodowca lub rolnik może znaleźć wśród nich ten idealny dla siebie. Co więcej, tego typu rozdrabniacze charakteryzują się dużą uniwersalnością. Z ich pomocą można przetwarzać różne rodzaje ziarna, takie jak pszenica, jęczmień, kukurydza czy owsianka. Istnieje możliwość mielenia zarówno suchych, jak i mokrych surowców.